Bokmässan 2015 II

Bokmässan 2015 II

sep 30

Även om bokmässan pågår under fyra dagar så blir det bara två inlägg från den. Dessutom kommer inlägg nummer två några dagar efter att bokmässan slutade. Det finns mycket annat att göra än att skriva för på mässan träffar man många olika människor både gamla och nya bekantar och vänner.

På lördag morgon kom Conny Ray förbi för han hade sett i programmet att det skulle vara en magi show i vår monter. Vi träffades som hastigast tidigare i år på SM i trolleri i Jönköping. Men jag måste säga att jag aldrig trott att något sådant skulle ske. Jag kommer ihåg hur jag som liten såg Conny Ray i Go’morgon Sverige långt innan jag hade en tanke på att själv börja i samma bransch, så tanken att han skulle leta upp mig har aldrig slagit mig. Tack vare Conny Ray så fick också Fredrik Lundblad reda på att jag fanns på mässan och kom och tittade.

Under lördagen var det inte jag som drog mest publik, som trängst i montern var det nog när Ulf Danielsson var där och pratade om mörk materia, mörk energi och universums mångfald. Han har en väldigt bra blogg som jag redan har länkat till men kan rekommendera igen. Jag sprang på Ulf på söndagen med och hann byta några ord med honom om experimentell arkeologi. Jag hade nämligen i händerna Bones, behaviour and belief en bok om offrandet under antiken som jag fick tag på för bara 100:-. Även om jag inte har läst den så vet jag att det står en del om hur man försökt replikera gamla offerritualer för att se vad som händer. De två redaktörerna för boken Gunnel Ekroth och Jenny Wallensten var lärare och ansvariga för kursen jag läste i Aten.

Alla dagarna hade jag bra publik till mina shower men jag märkte hur det dök upp lite fler barn på söndagen. Det gjorde mig lite orolig eftersom min mentalism föreställning inte är anpassade till barn med det verkade som om de uppskattade det även om jag tror att föräldrarna nästan tyckte att det var roligare och hade sina barn som ett alibi för att kunna komma och titta på showen.

Ulrik Fallström tog några väldigt bra bilder från en av mina föreställningar på söndagen som han har lagt ut på facebook och jag visar två av mina favoriter här. Som jag lärt mig från att se David Blaine på tv så har jag med en bild på publiken så att det ska framgå tydligt hur fascinerade både ung och gammal är.12032099_10153696664251518_4863402504200432338_n12049401_10153696664461518_3470796631840832058_n

Kan förövrigt tala om att sista natten i Göteborg spenderade jag på Hotel Royal och det visade sig vara ett ypperligt hotell där en av personalen dessutom hade den goda smaken att ha sett min föreställning på mässan.

1 comment

  1. Alltid roligt att ha dig här i Göteborg!

    PJ höll inte mindre än tre föreställningar per dag, alltså tolv under hela mässan. Utöver mingeltrollande för förbipasserande, och naturligtvis det vanliga diskuterandet med skeptiker och förvillade. Och inte såg han särdeles trött ut heller…

    Jag såg en herre prata med dig, och jag tyckte mig känna igenom honom lite vagt – men hur många sådana är det inte på mässan. Hajade verkligen till när du efteråt nämnde att det var Conny Ray. Extra roligt att han blev ditlockad av att ha läst om ”Magisk show” i programmet – det lönade sig alltså att knacka in alla programpunkterna i bokmässans kalendarium.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *